ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

kaarsenfilter

Een onmisbaar onderdeel: de kaarsenfilter

Iedereen die te maken heeft met de veiligheid en zuiverheid van de productie binnen een bepaalde industrie weet dat een kaarsenfilter van groot belang kan zijn. Niet iedere productiesoort heeft dit onderdeel nodig, maar het overgrote deel wel. Als u dit artikel leest, is de kans groot dat u te maken hebt met het regelen en bestellen van elke kaarsenfilter op uw werkplek. De industrieën waar deze techniek gebruikt wordt, lopen zeer uiteen. Van de farmaceutische tot de voedingsmiddelenindustrie, en van de verfindustrie tot de chemische industrie wordt een kaarsenfilter gebruikt. Dit betekent echter niet dat in elke industrie ook dezelfde soort kaarsenfilter gebruikt zal worden. Dit element valt namelijk onder te delen in nominale filtratie en absolute filtratie. Bij de eerste optie geldt dat een percentage van de deeltjes tijdens een productie door het filter heen gelaten wordt. In dit geval zijn de deeltjes dus niet gevaarlijk en zal het voor de producten niet uitmaken als er een klein percentage niet gefilterd wordt. Deze manier van filteren wordt bijvoorbeeld in de verfindustrie eerder gebruikt dan in de farmaceutische industrie. Bij farmacie is het vanzelfsprekend belangrijk dat de producten door een absolute kaarsenfilter gefilterd worden. Medicijnen moeten immers bijdragen aan de gezondheid van patiënten en dus moeten alle schadelijke deeltjes gefilterd worden. Ook bij de voedingsmiddelenindustrie en de drankenindustrie wordt de tweede categorie gebruikt, omdat deze artikelen door mensen worden geconsumeerd. Als u voor uw werk moet kiezen wat voor soort kaarsenfilter er nodig is voor de productie, dan zou u in eerste instantie dus moeten kijken of nominale of absolute filtratie nodig is. Nadat u deze eerste stap genomen hebt, kunt u kijken welke andere zaken verder van belang zijn. Iedereen die in productie van levensmiddelen en andere producten werkt, zal er in ieder geval over instemmen dat de kaarsenfilter een onmisbaar element is.

Het juiste bedrijf voor uw kaarsenfilter

Beoordelen welke soort kaarsenfilter voor uw bedrijf nodig is, is de eerste, belangrijke stap naar het aanschaffen van filterelementen om de productieprocessen in een fabriek goed te laten verlopen. Daarnaast is het voor u ook belangrijk om te bedenken of u een losse kaarsenfilter nodig hebt, of een filterbehuizing met meerdere elementen erin gebouwd. Dit ligt natuurlijk aan de grootte van de fabriek en het aantal artikelen dat er geproduceerd worden. Een filterhuis is in verschillende soorten, maten, materialen en groottes aan te schaffen. Als er veel geproduceerd wordt is er uiteraard een groot filterhuis, of er zijn zelfs meerdere filterhuizen nodig. Bij een kleine onderneming zal een losse kaarsenfilter of enkele kaarsenfilters al volstaan. Nadat er is beslist over het al dan niet aanschaffen van filterhuizen, is de volgende stap om te bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor uw nieuwe kaarsenfilter en de eventuele filterhuizen. Een filterhuis is verkrijgbaar in kunststof of RVS. Medewerkers van een filterbedrijf kunnen u altijd goed informeren over welk type het meest geschikt is voor u. Daarnaast is er nog sprake van vloeistof- en gas- en luchttypes. Een kaarsenfilter kan in het ene geval vloeistoffen filteren en in het andere geval gas en lucht. Dit is natuurlijk een zeer belangrijke beslissing om te maken als het gaat om het kopen van een kaarsenfilter. Na al deze stappen doorlopen te hebben, kunt u gaan onderzoeken welk bedrijf het best bij uw fabriek past. U kunt hiervoor online bedrijven gaan vergelijken. Voor vele fabrieken is al gebleken dat het bedrijf Techno Filter een zeer geschikte leverancier is. Dit filterbedrijf is zeker aan te raden omdat:

  • het meer dan 30 jaar ervaring heeft
  • het zich gespecialiseerd heeft in Micro Filtratie
  • het uw filtratieproces ook kosteloos kan onderzoeken
  • de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft

Waar u op moet letten bij filterelementen

Bij het gebruik van een kaarsenfilter is het van groot belang om met bepaalde zaken extra rekening te houden. In eerste plaats is het zeer belangrijk dat de elementen op de juiste manier ingebouwd worden. Uiteraard kan Techno Filter u bij helpen en in adviseren. Zij kunnen u precies vertellen en laten zien hoe u dit op de beste manier doet. Op de tweede plaats komt de instelling van uw nieuwe kaarsenfilter. Voor elk productieproces is er een andere instelling nodig en het is dus niet zo dat u elk kaarsenfilter op dezelfde manier in zou kunnen stellen. Bekijk de voorwaarden van het product goed terwijl u het productieproces van uw fabriek in uw achterhoofd houdt. Als u er niet uitkomt, kunt u gelijk vrijblijvend contact opnemen met een van de medewerkers van Techno Filter. Zij luisteren naar uw vragen en bezwaren en zij zullen de juiste oplossing kunnen vinden dankzij hun jaren ervaring en hun expertise. De medewerkers van dit bedrijf zijn namelijk allemaal hoog en goed opgeleid en zij werken al jaren op dit gebied. Zoals bij elk type filter zal ook het kaarsenfilter eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden. Afhankelijk van het productieproces in uw fabriek zult u het kaarsenfilter zo moeten instellen dat het op het juiste moment aan zal geven dat het aan vervanging toe is. Deze technische producten zijn tegenwoordig zo ontworpen en geproduceerd dat zij zelf kunnen aangeven wanneer zij niet meer optimaal werken. Het is uiteraard zeer belangrijk dat u de apparaten dan ook onmiddellijk voor nieuwe vervangt om vervelende incidenten te voorkomen. Is u nog iets niet duidelijk dan kunt u op de website kijken of vrijblijvend contact opnemen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website