ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Gebarsten leiding of vochtproblemen?

Wist u dat vochtproblemen voorkomen in 20% van de woningen? Vooral in de lager gelegen delen van het huis zoals de kruipruimtes en kelders.  Wanneer de vochtproblemen voor het eerst geconstateerd worden denkt men als eerst aan een lekkage in één van de leidingen. Vaak is dit echter niet het geval, maar is het probleem toe te wijzen aan opstijgend vocht. Dit is grondwater dat in aanraking komt met de keldervloer. Opstijgend vocht komt vaak voor in de muren van kelders. Grondwater kan hier makkelijker doordringen wanneer het materiaal van de muren niet vochtwerend genoeg is. Opstijgend vocht brengt grote gevolgen met zich mee van schimmel tot afbladderende verf en poreuze muren. Het is daarom verstandig om tijdig contact op te nemen met een ervaren vochtbestrijder. Een specialist kan u helpen om uw kelder bestending te maken tegen opstijgend vocht zodat u geen last meer heeft van deze problemen.

Maak uw muren en vloeren vochtwerend

Als u last heeft van vochtproblemen loopt u het risico dat de waarde van uw huis zal dalen. Als u deze problemen laat oplossen door een vochtbestrijding bedrijf voorkomt u deze problemen. Het impregneren van de keldervloer en de muren van de woning zorgt er voor dat deze geheel vochtwerend worden gemaakt. Er wordt een vochtwerende laag aangebracht die het vocht tegen zal houden in plaats van dat deze opgenomen wordt. Er zijn verschillende vormen van vochtbestrijding mogelijk. De methode die gebruikt wordt om u van uw vochtproblemen af te helpen is afhankelijk van het type vochtprobleem en in welke het probleem zich voordoet. Vochtbestrijding bedrijven kunnen een passende methode aan u aanbevelen. In ruim 20% van de woningen in het land heeft regelmatig last van vochtproblemen. In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht of een lekkage in de kelder of kruipruimte. In veel gevallen waarin mensen vocht in de woning constateren wordt er een loodgieter opgebeld om het probleem op korte termijn op te lossen. Om het probleem op lange termijn op te lossen is het aan te raden om een ervaren vochtbestrijder aan te nemen. Deze kan het probleem bekijken en definitief voor u oplossen door middel van kelderdichting of het impregneren van de muren en vloeren.

Bespaar door te vergelijken

Op het gebied van vochtbestrijding zijn er een aantal doe-het-zelf producten te koop die vochtproblemen kunnen voorkomen. Vaak zijn dit echter producten die maar voor een tijdelijke oplossing zorgen. Het aanbrengen van kelderdichting is bijvoorbeeld niet te vervangen door een doe-het-zelf product. Wanneer u een ervaren vochtbestrijder aanneemt weet u zeker dat de vochtproblemen op een vakkundige manier zijn verholpen. Omdat er verschillende vochtbestrijding methoden worden gehanteerd is het niet ongewoon dat prijzen van vochtbestrijders er van elkaar verschillen. Het is dus zeer verstandig om meerdere offertes aan te vragen. In veel gevallen kan hierdoor tot 40% op de prijs worden bespaard. Een makkelijke manier om meerdere vochtbestrijding offertes te ontvangen is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Zij kunnen u contact brengen met ervaren vochtbestrijders in uw regio die een passende offerte zullen uitbrengen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Naar Pot Interieur voor een nieuwe Leolux bank

Manieren om geld te besparen

Deze specialist realiseert uw sierhekwerk volledig op maat