ZIJook.nl
Image default
Woning en Tuin

Creëer meer opbergruimte in je keuken met glazen potjes!

Heb jij een kleine keuken of ben jij een beetje een chaoot in de keuken? Dan zijn glazen potjes misschien wel de perfecte toevoeging voor de keuken. Bij het inrichten van de keuken denken we allemaal aan de koelkast, kookplaat, wasbak, kraan en oven, maar er het is ook belangrijk om opbergruimte te hebben voor alle producten die je mogelijk gaat gebruiken voor het koken.

Nu wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van grote lades onder het keukenblad die voor veel opbergruimte zorgen, maar deze worden niet optimaal gebruikt. Een mooie oplossing om deze optimaal te gebruiken is de lade organizer, maar zijn ook glazen potjes. Deze twee manieren zorgen ervoor dat jij makkelijk bij je spullen kan zonder te zoeken en dat je meer ruimte creëert voor je spullen. Wil je meer weten over glazen potjes en waarom deze de beste oplossing zijn? Lees dan verder!

Voordelen glazen potjes

In glazen potjes kan je verschillende producten kwijt. Zo zijn glazen potten ideaal om voedsel op in te slaan. Je kan bijvoorbeeld denken aan zelfgemaakte jam, thee, honing en andere specerijen. Een glazen potje is ideaal om iets op in te slaan, omdat er namelijk mooie potjes zijn die goed afsluiten en het product goed beschermen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de weckpotjes. Deze potjes hebben een deksel met rubberen ringen die ervoor zorgen dat het luchtdicht is afgesloten en zorgen er zo voor dat voedsel langer vers blijft.

Glazen potjes zijn ideaal om voedsel in op te slaan, maar kunnen ook voor een leuke uitstraling zorgen. Zo kan je een paar potjes leuk in beeld zetten met verschillend voedsel en kan het een leuk effect geven aan de keuken. Dit leuke effect komt ook doordat je de potjes makkelijk kunt labelen en kunt aangeven wat er nou eigenlijk inzit. Op die manier kan je ook het opbergen heel overzichtelijk maken en hoef je minder lang te zoeken naar verschillende producten.

Verder zijn glazen potjes ook makkelijk schoon te maken door zelf af te wassen of in de afwasmachine te doen. Dit betekent ook dat je deze potjes steeds kan hergebruiken. Wel een tip om te kiezen voor een soortgelijk product in de pot, omdat het nog wel is kan voorkomen dat er iets achterblijft. Tot slot is het ook zeer populair om een glazen pot te gebruiken als snoeppot. Dit kan ook een leuke uitstraling geven en je hoeft niet in allerlei zakken te graaien.

Glazen potten gebruiken in de keuken

Er zijn verschillende glazen potjes die je kunt gebruiken in de keuken. Mooi voorbeelden zijn de weckpotjes, hexagonale potjes, jampotjes en honingpotjes. Nu kan je deze potjes wel aanschaffen, maar het is eerst goed om een inventarisatie te maken van de spullen die je hebt in de keuken, en deze ook uit de keukenlade te halen. Maak de gehele lade leeg en gooi de producten die je niet meer wilt gebruiken weg en houdt dus alleen over wat je mogelijk nog gaat gebruiken.

Heb je dat gedaan? Dan is het tijd om de verschillende producten te verdelen over de gekochte glazen potjes. Als je dat gedaan hebt is het handig om de potjes te labelen met de productnaam. Op het moment dat je dat hebt gedaan is het tijd om de glazen potjes in de lades te plaatsen. Al snel zal je merken dat je de potjes mooi naast elkaar kan plaatsen, en mogelijk zelfs op elkaar waardoor je veel ruimte creëert. En het allerfijnste is nog dat je die rommelige lade hebt omgetoverd tot een overzichtelijke opberglade.

Gerelateerde artikelen

Origineel cadeau : een Mexicaanse deken

Goedkope eetkamerstoelen outlet

kaarsenfilter