ZIJook.nl
Image default
Vakantie

Vakantiehuis Frankrijk

Vakantiehuis Frankrijk zoeken

Ik droomde vroeger van een eigen vakantiehuis. Frankrijk was het land van mijn dromen. Ik zag het helemaal voor mij. Ik zou een vakantiewoning Frankrijk kopen in het zuiden van Frankrijk. Niet de toeristische kant in de buurt van Saint Tropez en Marseille. Niet in de bergen die de grens met Spanje afbakenen. Ik zou een vakantiehuis kopen in de buurt van Bordeaux. De stad van de mooie wijnen en de stad met veel cultuur en een relaxte sfeer. Het was een plan voor de lange termijn. Ik wilde voor mijn veertigste een vakantiehuis gekocht hebben in deze regio. Het liefst aan de kust. Ik ben inmiddels ouder dan veertig en ik heb nog geen vakantiehuis. Frankrijk is wel een land dat ik vaak bezoek. Ik heb echter geen vakantiehuis. Het klinkt triest, mijn droom is immers niet uitgekomen. Het tegenovergestelde is waar. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en ik heb zelden zo intens genoten van Frankrijk. Ik stuitte namelijk een aantal jaar geleden op de site van Topic Travel. Ik was op zoek naar een vakantiehuis. Frankrijk was mijn zoekregio en ik zocht naar een mooie woning aan de zuidwest kust van het Franse land. Tijdens mijn zoektocht kwam ik aanraking met een paar mooie huizen. De meeste waren echter te duur of ze voldeden niet compleet aan mijn beeld van Frankrijk. Ik had een ideaalbeeld geschetst in mijn gedachten. Ik was op zoek naar perfectie en kon het niet vinden op de Franse koopmarkt. Mijn vrouw liet mij dit inzien door me te sturen naar Topic Travel. Deze site biedt vakantiehuizen aan door heel Europa. Ze bedienen met hun platform onder andere de markten in de volgende Europese landen:

  • Kroatië
  • Spanje
  • Portugal
  • Italië
  • Tsjechië

Vakantiehuis Frankrijk zoeken via Topic Travel

Dit is echter niet het hoofdpunt dat ik wil maken. Ik wilde vertellen op welke manier Topic Travel mij liet inzien dat ik helemaal niet een vakantiehuis moest gaan kopen. Het platform liet mij inzien dat ik gewoon een vakantiewoning moest gaan huren. Ik stopte direct mijn zoektocht naar een vakantiehuis. Frankrijk biedt namelijk prachtige vakantiehuizen aan op de huurmarkt. In de meeste gevallen zijn deze optrekjes ook nog eens in handen van Nederlanders. Er zijn namelijk duizenden Nederlanders met een mooi huisje in het Franse landschap. Het is daarom ideaal om gewoon een woning te huren tijdens de vakantie. In de meeste gevallen kan ik toch maar 3 weken per jaar op vakantie. Het is dus eigenlijk onzin om een eigen woning te kopen in het land van de stokbroden en de wijnen. Het is conclusie die ik trok na een bezoek aan de website van Topic Travel. Bent u ook wel eens op zoek naar een vakantiehuis? Frankrijk biedt prachtige optrekjes. Ik houd ontzettend van een landelijke bouwstijl. De stenen van het huis die een beetje scheef liggen en de oprit gevuld met grote stenen uit de omgeving. De aardse kleuren en dan planten die langs de muren groeien. In de avond met een wijntje op het terras zitten en genieten van de ondergaande zon. De zon die wegzakt in de zee. Het was de droom uit mijn jongere jaren. Deze droom maak ik tegenwoordig elk jaar waar. Elk jaar ga ik met mijn gezin naar een prachtig vakantiehuis. Frankrijk is onze vaste bestemming geworden. Vroeger bezochten we ook nog wel eens andere landen, zoals Oostenrijk, Italië en Duitsland. In de meeste gevallen gingen we kamperen. Het waren mooie vakanties, maar niet eentje was zo ontzettend mooi als deze tripjes naar de Franse kust. Ruim 3 jaar geleden bezochten we voor het eerst het vakantiehuis. Frankrijk hadden we al vaker bezocht, maar nimmer hadden we zo’n mooi huis gezien.

Genieten in Frankrijk met een wijntje
Ik had het via Topic Travel gevonden. Natuurlijk mag ik de invloed van mijn vrouw niet vergeten, maar ik stuitte op dit prachtige onderkomen. We namen direct contact op met de eigenaren van de vakantiewoning en regelde een zeer voordelige prijs. Het contact ging simpel, omdat de eigenaren gewoon in Nederland wonen. Het grootste gedeelte van het jaar werken ze in Nederland en in de herfstperiode vertrekken ze 2 maanden naar de Franse kust. Het is de reden dat ze een vakantiehuis gekocht hebben. Het was de reden dat ik bijna een vakantiewoning kocht. Ik ben echter blij dat ik het niet heb gedaan. Al 3 jaar op rij gaan we naar hetzelfde vakantiehuis. Frankrijk biedt natuurlijk veel opties, maar we zijn verliefd op dit onderkomen. Het voelt ondertussen als ons huis. De eigenaren hebben we nog nooit ontmoet, maar we bellen ze in de Nederlandse winter. Zij zijn dan net terug van hun bezoek aan Frankrijk en ik reserveer het huisje dan al voor volgend jaar. Ik kijk nog wel eens op Topic Travel voor andere vakantiehuizen Frankrijk. Er staan duizenden op deze site en ik kan mezelf uren vergapen aan de schoonheid van de Franse bouwstijl. Aan het einde van de zoektocht is er echter nog maar één woning die ik het mooist vind. Wij keren altijd terug naar ‘ons’ vakantiehuis. Frankrijk raad ik iedereen aan die op zoek is naar een vakantiehuis. Het land is prachtig, de cultuur is rijk en de natuur is indrukwekkend. Ziet u zichzelf al zitten met een wijntje op uw eigen terras? De kinderen spelen in het privé-zwembad met verlichting en u kijk naar de ondergaande zon. Het goede leven.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website