ZIJook.nl
Image default
Vakantie

Turkije visum

Waarom een visum?
Nederlanders en Belgen hebben, wanneer zij naar een ander land reizen, soms een visum nodig. Indien u naar een EU-land reist, heeft u geen visum nodig. Maar voor bijvoorbeeld, Turkije, Amerika en Thailand wel. Het visum dient als een soort toestemming om het land binnen te mogen.

Turkije is geen EU-land, dus u zult als Nederlander of Belg een visum nodig hebben om Turkije te kunnen bezoeken. Als u al eerder naar Turkije bent geweest dan weet u dat u voorheen voor € 15 een visum kon kopen op het vliegveld. U kreeg dan een sticker in uw paspoort en een stempel bij binnenkomst zowel als bij vertrek. Sinds kort zijn de kosten van dit visum op het vliegveld verhoogd naar € 25. Wanneer u dus op het vliegveld aankomt en geen visum heeft, doet u er goed aan om het alsnog te kopen, u komt anders niet door de paspoortcontrole. U kunt contant betalen of pinnen.

E-visum Turkije
Om de lange wachtrijen op het vliegveld te vermijden en voorbereid op reis te gaan, is het verstandig om uw visum voor Turkije online aan te schaffen. Het visum Turkije is snel en simpel aan te vragen. U kunt het direct via de Turkse overheid aanvragen voor $ 20. Nadeel is wel dat u niet via iDeal of MisterCash kan betalen, maar enkel alleen via CreditCard. Verder beschikken zij niet over een Nederlandstalige helpdesk.

Gelukkig is er ook de mogelijkheid om het Turkije visum aan te vragen en te betalen via iDeal of MisterCash. Ook wordt de ondersteuning in het Nederlands aangeboden. De kosten voor het e-visum voor Turkije zijn dan € 24,95.
U ontvangt het visum binnen 24 uur!

Fijne reis!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website