Zijook

Kamperen Drenthe

Kamperen? Drenthe

Zit u eraan te denken om te gaan kamperen? Drenthe is in dat geval een goede optie. In de zomer kunt u heerlijk kamperen met de kinderen in deze provincie. Het is een provincie vol met verborgen schatten. U hoeft helemaal niet duizend kilometer te rijden, voordat u een mooie kampeerplek vindt. In de achtertuin van Nederland liggen pareltjes op u te wachten. In dit artikel ga ik u overhalen om te kamperen Drenthe? Drenthe is het gebied waarop ik u ga wijzen. Ik zal u wijzen op de schoonheid van de natuur, de interessante cultuur en de beste plek om te kamperen. Drenthe kent namelijk veel campings, maar ik ben op onderzoek geweest en heb de mooiste voor u geselecteerd. Daarover later meer. Ik wil eerst iets vertellen over mijn eigen kampeeravonturen in deze noordoostelijke provincie. Het begon allemaal toen ik jong was. Elk jaar ging ik samen met mijn ouders op vakantie naar een idyllische plek in het buitenland. In de meeste gevallen bezochten we Zuid-Frankrijk. Deze regio is natuurlijk de meest bezochte vakantiebestemming van de Hollanders. Wij waren geen uitzondering. Tot mijn vader op een zekere dag zijn baan kwijtraakte. Zijn werkethos was niet het probleem en zijn kwaliteiten stonden ook buiten kijf. Het bedrijf ging echter failliet en hij kwam op straat te staan. Het was een maand voor de zomer en we hadden nog geen vakantieplannen gemaakt. Ik vermoedde dat wij niet op vakantie zouden gaan in deze zomer. Het ontslag van mijn vader hakte er stevig in, binnen het gezin. Ik herinner nog goed de spanningen in het huis. Gelukkig duurde deze situatie maar 3 maanden, maar dat is niet het verhaal wat ik wil vertellen. Ondanks het ontslag van mijn vader gingen we toch kamperen. Drenthe werd onze bestemming. Dit jaar gingen we niet naar het zuiden van Frankrijk of het noorden van Italië. We bleven in eigen land, maar gingen wel de natuur in. Ik vond het al mooi dat we gingen kamperen. Drenthe biedt natuurlijk iets minder zongarantie dan de Zuid-Europese landen, maar het is er minstens zo mooi. Voor een kind maakt het überhaupt niets uit, die wil alleen maar spelen.

Wilt u kamperen? Drenthe!

Dit was dus de aanleiding voor onze vakantiebestemming. We gingen dit jaar niet verder reizen dan de provinciegrens. Vanuit Flevoland reisden we via Overijssel naar Drenthe. Het was een korte tocht. Ik hoefde namelijk niet een keer te plassen. Binnen een uur kwamen we aan op de plaats van bestemming. Het was een reis van niets en we konden direct beginnen met kamperen. Drenthe biedt veel campings, maar wij kozen voor Camping de Berken. Deze 4 sterren camping ligt boven op de Hondsrug. Mensen met interesse in het landschap van Nederland zullen deze langgerekte bult ongetwijfeld kennen. Ze zullen in dat geval ook bekend zijn met de prachtige natuur in dit gebied. De vakantie in Drenthe op Camping de Berken was fantastisch. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in het kamperen. Drenthe is een topprovincie en de camping biedt genoeg ruimte om te spelen. Het ligt namelijk naast het natuurgebied Drouwenerzand. U kent het misschien. Het zorgt ervoor dat deze camping een prachtige plek is voor jong en oud. De oudere mensen kunnen heerlijk fietsen en wandelen door de natuur en de jonge kinderen kunnen heerlijk spelen op en rondom de camping. Heb ik u al overgehaald? Door het ontslag van mijn vader hebben wij de provincie Drenthe ontdekt. We hebben de schoonheid leren zien en sinds die vakantie zijn we nooit meer ergens anders gaan kamperen. Drenthe is steevast onze bestemming. We zijn ook nooit op een andere camping geweest. Camping de Berken is voor ons de perfecte camping. Wij zijn ook niet de enige. De ANWB beoordeelt de camping met een 9.4 Dit is al een goede reden om de camping te kiezen. In het restant van dit artikel zal ik u nog andere redenen aanreiken om te kiezen voor Camping de Berken.

Kindvriendelijke camping en persoonlijke aandacht

Ik ga al meer dan 10 jaar onafgebroken naar deze camping. Inmiddels speel ik niet altijd meer in de speeltuinen en ga ik fietsen in de natuur samen met mijn vriendin. Het aanbod voor de kinderen is echter wel zeer uitgebreid. Er is/zijn:

  • verschillende speeltuinen
  • een afwisselend recreatieprogramma
  • WiFi over het gehele terrein

Het laatste punt vind ik zeer positief, maar ik ken ook ouders die liever geen Wi-Fi hebben voor hun kinderen. Ik snap dat ook en natuurlijk hoef je niet een laptop of smartphone mee te nemen naar deze camping.  Voor de ouders biedt Camping de Berken ook veel voordelen. U herkent vast de strijd tegen water in de regenachtige zomers. Midden in de regen moet u naar buiten om een gracht te graven rondom uw tent. Heerlijk natuurlijk, maar op deze camping is dat niet nodig. 56 plaatsen hebben kunstgras aan de voorkant van hun luifel/voortent. Het zorgt ervoor dat u altijd een groene kampeerplaats hebt en niet hoeft te stressen over de regenval. Het blijft natuurlijk wel Nederland. Ik houd er echter wel van. De regen die tikt op de tent en dan gezellig samen spelletjes doen. Het zijn mijn mooiste herinnering aan kamperen Drenthe, de provincie waarin ik al deze mooie herinnering heb opgedaan. Ik hoop u volgend jaar ook te mogen verwelkomen op Camping de Berken. Bekijk snel de scherpe tarieven op de website.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website