ZIJook.nl
Image default
Vakantie

hotel Geiranger

Mooi hotel Geiranger

Al jaren wilde ik een keer met mijn man naar Geiranger gaan. Het is niet zo’n heel bekende plek, maar het is prachtig. Ik had er al wat verhalen over gehoord. Zelf ben ik meer het type dat elk jaar op vakantie gaat naar het zuiden in plaats van het noorden. Vorig jaar wilde ik wel een keer wat anders, en daarom heb ik gehoor gegeven aan de talloze adviezen om ook een keer naar Noorwegen te gaan. Geiranger is een havenplaatsje bij de Geirangerfjord, een van de vele mooie fjorden die Noorwegen heeft. Toen ik er vorig jaar met mijn man was sliepen we in een hotel. Geiranger heeft vele hotels omdat er toch relatief veel toeristen zijn. Iedereen wil wel de magie van de prachtige fjord ervaren daar. De Geirangerfjord ligt in het breedste gedeelte van Noorwegen. De meeste mensen die in Geiranger zijn slapen in een hotel. Geiranger telt immers maar 300 vaste inwoners. Mijn man en ik waren op zoek naar een heel comfortabel hotel. Geiranger heeft verschillende typen hotels in de omgeving. Wij waren op zoek naar comfort tegen een redelijke prijs. We wilden ook niet een te groot hotel. Geiranger kent vrij veel toeristen die aan buitensport doen, dus er zijn ook meerdere grote hotels. Maar wij wilden iets knus en traditioneels. Daarom hebben we wel even moeten zoeken tot we iets vonden dat echt bij ons paste. Het hotel dat we uiteindelijk uitkozen was in de buurt van Geiranger. Het was niet te groot en niet te klein. Het is een hotel dat al meer dan honderd jaar bestaat en reizigers herbergt. De hele geschiedenis achter dit hotel sprak ons erg aan en dat is waarom wij hebben gekozen voor dit hotel. Geiranger heeft uiteindelijk heel veel indruk op ons gemaakt, maar het hotel ook. Wij komen er zeker een keer terug!

Hotel Geiranger: het verblijf

In totaal zijn we twee weken gebleven in het hotel. Geiranger heeft veel te bieden, dus we wilden genoeg tijd hebben om alles te bekijken en te beleven. Toen we het hotel binnenkwamen werden we meteen verrast door de leuke sfeer. Het traditionele interieur is een bijzonder kenmerk van het hotel. Geiranger was honderd jaar geleden al een plek waar veel reizigers langskwamen, en daarom bestaat dit hotel ook al zo lang. Al die tijd is de sfeer van vroeger behouden. Niet alleen het interieur straalt deze sfeer uit, maar ook de menukaart. Veel hapjes en drankjes zijn heel traditioneel voor Noorwegen en de regio. De kamer die wij hadden geboekt was heerlijk. De bedden waren heel zacht en warm, en de lakens van superieure kwaliteit. De lakens waren ook heerlijk wit en zacht. Ook het sanitair en de douche waren heel goed onderhouden en mooi schoon. We hebben ons geen moment ongemakkelijk gevoeld door viezigheid of andere overlast. Het hotel was werkelijk keurig netjes en bovendien was het personeel heel aardig. Al met al waren we heel erg tevreden over het hotel. Geiranger is, zoals de rest van Noorwegen, misschien wat duur, maar we vonden de prijs toch heel redelijk. We waren vooral heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van het hotel. Geiranger heeft veel te bieden als het gaat om kwaliteit. Er zijn talloze toeristische faciliteiten. Ook zijn er veel extra faciliteiten in het hotel. Geiranger heeft veel te bieden als het gaat om buitensport. De omgeving is prachtig en biedt mogelijkheden voor verschillende activiteiten:

  • tochten op een cruiseschip
  • wandelingen maken in de bosrijke omgeving
  • vissen in een van de vele wateren
  • raften op rivieren
  • zomer skiën
  • sneeuwwandelen
  • bergbeklimmen
  • uitstapjes maken naar omliggende dorpen en steden

Van al deze activiteiten hebben wij er verschillende gedaan die makkelijk bereikbaar waren vanaf het hotel. Geiranger heeft zulke diverse activiteiten te bieden! We hebben ons geen moment verveeld tijdens onze vakantie. We hebben lekker uitgerust en alleen maar gedaan waar we zelf zin in hadden.

Boeken

Het is niet ingewikkeld om dit hotel te boeken, maar je moet er wel op tijd bij zijn. Het is namelijk niet een heel groot hotel. Geiranger heeft genoeg slaapplaatsen, maar je moet wel proberen om bij Pollfoss binnen te komen. Het is er gewoonweg heerlijk. Wij snapten eerst niet zo goed hoe we moesten boeken, maar we hebben toen gewoon contact opgenomen met de eigenaren. Op de website stonden een e-mailadres en een telefoonnummer. In ons beste Engels hebben we een e-mail geschreven. De volgende dag kregen we al antwoord en werd ons gezegd dat ze ons met veel genoegen zouden ontvangen. We hebben even de mogelijke data doorgesproken en uiteindelijk is het gelukt om onze vakantie te plannen in het hotel. Geiranger en het hotel Pollfoss hebben ons met open armen onthaald die zomer. We hebben absoluut geen spijt gehad van de keuzes die we hebben gemaakt! Wat hebben wij een mooie tijd gehad. We waren dan ook wel echt toe aan vakantie. Het is wel aan te raden om je van te voren wat te verdiepen in de omgeving, zodat je alvast keuzes kan maken over de dingen die je er gaat doen. Wij hadden een mooie reisgids en we hebben ons terplekke ook goed laten informeren. We weten wel zeker dat het niet onze laatste keer was in dat hotel. Geiranger heeft een geweldige indruk op ons gemaakt en we willen zeker nog een keer terug naar dat prachtige gebied!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website