ZIJook.nl
Image default
Marketing

Designs maken in 4 stappen!

Wil jij graag mooie designs maken? Maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Ik geef je een aantal stappen om te beginnen met designen.

  1. Inspiratie

Het is belangrijk om eerst inspiratie op te doen voor jouw design. Lees boeken, bekijk tijdschriften of ga een stuk wandelen en kijk goed om je heen. Wat zie je? Welke kleurencombinaties kom je tegen en welke vormen passen goed bij elkaar? Bekijk in boeken hoe de layouts eruit zien en hoe dit bijdraagt aan de sfeer van het boek. Houd alles bij in een notitie boek dat jij interessant vindt. Hierdoor krijg jij jouw eigen inspiratieboek, waar altijd even inspiratie uit kunt halen.

  1. Bepaal het doel

Wat is het doel van jouw design? Wil je mensen ergens van informeren of heeft het een bepaald doel. Maak je een nieuw logo dat moet passen bij de sfeer van het bedrijf of wil je jouw CV opvrolijken. Bedenk wat jij met jouw design wil bereiken en schrijf op wat je nodig hebt om de gebruiker tot het juiste gedrag aan te sporen.

  1. Begin met schetsen

Heb je in je hoofd welke kant jouw design op moet gaan? Begin dan eerst met het maken van schetsen. Teken wat in je op komt en probeer verschillende dingen. Heb je een eerste ontwerp gemaakt? Dan gaan we door naar de volgende stap.

  1. Digitaliseren

Alles gebeurd tegenwoordig online. Daarom is het handig om jouw design te maken voor online gebruik. Je kunt hier verschillende programma’s voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de programma’s van Adobe als Indesign en Illustrator. Weet niet goed hoe je met deze programma’s moet werken? Bekijken dan eens Canva. Canva is een super handige online designtool. Wil je meer weten over Canva? Lees dan de blog wat is Canva van GetForward!

https://getforward.nl/wat-is-canva/