ZIJook.nl
Image default
Kinderen

18 Weken van de zwangerschap

Week 18 van de zwangerschap – 9 weken zwanger is al dubbel verstreken.

Uw ongeboren kindje ontwikkelt zich steeds verder. Grote delen van de zenuwcellen zijn nu voltooid. De kleine bloedvaatjes maken vocht aan om de hersenen en het ruggenmerg. De hersenen van de baby groeien in deze fase erg snel, per maand ongeveer 90 gram. Het slapen op uw buik zal nu ook wat moeilijker worden omdat uw buik immers groeit.

Uw hart pomp vanaf deze week ook 40 tot 50 maal sneller dan normaal. U hoeft zich hier geen zorgen te maken want dit is normaal, en voor een gezond hart geen enkel probleem. Gezond leven zoals zorgen voor een uitgebalanceerd dieet, veel drinken en voldoende beweging is en blijft erg belangrijk. Immers, u wilt uw kindje de beste start geven die maar mogelijk is.

Door de zwangerschap wordt het zwaartepunt van uw lichaam verplaatst, hierdoor kan rugpijn optreden. Een goede houding en oppassen met tillen buigen kan helpen om de rugpijn te verminderen. Zorg voor een goede rechte houding, dit voorkomt erger!

Ik kreeg mijn eerste twee kinderen toen ik 22 en 25 was en bleef tijdens de zwangerschap redelijk op gewicht en kreeg daarna mijn slanke figuur ook in no time terug. Ik ben nu 32 en voor de derde keer zwanger en het verschil  met de eerste twee keer is groot. Bij de eerste twee was het juist moeilijk wat aan te komen en nu zit in ik mijn 27e week en ben gewoon echt dik, Niet allen mijn buik, maar ook mijn armen en benen en vooral mijn gezicht. Volgens mij mag je maximaal 12 kilo aankomen, maar daar zit ik nu al overheen. Waar ik met de eerste twee trots op mezelf was vind ik mezelf nu gewoon walgelijk. Ik hoor van andere zwangere vrouwen dat dit normaal is, maar dit is voor mij juist niet normaal! Is dit alleen omdat ik wat ouder ben dan bij mijn eerste twee zwangerschappen?

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website