ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Laag libido vrouwen

 

Laag libido vrouw

Vaak wordt er beweerd dat vrouwen over het algemeen een laag libido hebben. Echter komt een laag libido ongeveer even vaak voor bij vrouwen als bij mannen. Echter is er wel een verschil in de oorzaak. Bij vrouwen is de oorzaak vaak in hele andere hoeken te vinden dan wanneer mannen last hebben van een laag libido.

 

Symptomen van een laag libido

Een laag libido kenmerkt zich door een lage seksdrift, weinig tot geen prikkelden gedachtes en weinig activiteit in de slaapkamer. Vaak heb jezelf niet door dat je hier last van hebt en word je er door je partner op gewezen. Dat kan erg vervelend en frustrerend zijn, vooral wanneer je beseft dat het inderdaad klopt.

 

Gelukkig zijn er tal van oplossingen, echter moet we eerst de oorzaak achterhalen.

  • een druk leven en stress: het is belangrijk dat je tijd voor elkaar vrijmaakt. Trek er een uurtje voor uit en focus je op jezelf en je partner. Geef vriendelijk aan wat je fijn vindt en wat juist niet. Wanneer je libido laag is, is het lastig om opgewonden te raken. Probeer hier aan te werken en bespreek het eventueel met je partner.

  • Lage weerstand: een lage weerstand is vaak het gevolg van stress en drukte. Het is dan ook belangrijk dat je meer rust pakt, gezonder gaat eten en meer beweegt.

  • Weinig actievitiet: wanneer je door een druk leven, stress, lage weerstand weinig aan intimiteit doet, werkt dat een laag libido alleen maar in de hand. Door er een stokje voor te steken is het belangrijk om wel in de slaapkamer actief te blijven.

 

Libido verhogende middelen

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Help ik heb een laag libido

Hoe je erectieproblemen kunt oplossen

Zo werk je aan je look in 2021