Gezond ontbijt: afvallen begint met een goede start

Een gezond ontbijt. Afvallen valt of staat met een gezond ontbijt. Afvallen is voor veel mannen en vrouwen iets voor ‘morgen’ of ‘volgende week.’ Ze zijn sterren in het verzinnen van excuusjes. Het uitstellen van een gezonde levensstijl begint al met het overslaan van een gezond ontbijt. Afvallen lukt alleen als je de dag begint met een goed en gezond ontbijt. Hoewel veel mensen het verzuimen om ’s ochtend goed te eten of het houden bij een kop koffie, is het toch bekend dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Wat je in de ochtend eet, heeft effect op hoe je spijsvertering er de rest van de dag uitziet. Hoe langer je wacht met eten in de ochtend, hoe meer tijd je lichaam nodig heeft om op gang te komen. Een ontbijt zorgt ervoor dat je spijsvertering sneller is. Het overslaan van een ontbijt is niet gezond. Het is belangrijk dat je in de ochtend dingen eet die veel eiwitten en vitaminen bevatten. Je moet immers je hele dag nog door. Koffie is niet aan te raden. Kruidenthee of verse sappen zijn beter voor het lichaam bij een gezond ontbijt. Afvallen hoeft beslist geen lijdensweg te zijn. Het kan zelf een positieve ervaring zijn wanneer je merkt hoeveel meer energie je krijgt van een gezonde manier van leven. Zaken die bij het Paleo dieet horen zijn afkomstig uit de natuur. Als je twijfelt over een bepaald product, bedenk dan of dit product rechtstreeks uit de natuur komt, of dat het product bewerkt is in een fabriek. Producten uit blik zijn per definitie bewerkt. Wij raden daarom aan om zo min mogelijk groenten uit blik te eten. Kijk maar eens op de verpakking van een blik. Je zult zien dat er veel smaak- en kleurstoffen in het product verwerkt zitten. Wat kun je allemaal voor producten eten als gezond ontbijt? Afvallen met een goed ontbijt doe je door het eten van de volgende producten:

  • vers fruit zoals appels, peren, bananen en bloedsinaasappelen
  • groene groenten zoals spinazie en rucola
  • zaden en noten
  • avocado
  • selderij

Waarom een gezond ontbijt? Afvallen begint in de ochtend!

Overgewicht is een groot probleem. De laatste jaren kampen steeds meer mensen met overgewicht of obesitas. Overgewicht veroorzaakt hart- en vaatziekte. Daarnaast is het hebben van overgewicht zeer slecht voor je gewrichten en je gemoed. Voor veel mensen met overgewicht is het afvallen echter niet zo eenvoudig. Ze verzanden steeds in hetzelfde gedrag. Deze patronen kunnen gemakkelijk doorbroken worden met een gezond ontbijt. Afvallen gaat door het eten van een goed ontbijt veel sneller. Het lichaam wordt namelijk beter op gang gebracht waardoor je gedurende de dag meer calorieën verbrandt. Ontbijten zorgt ervoor dat je lichaam meer in balans komt. Dat is goed voor iedereen. overgewicht of een gezonde levenswijze maakt dat je je minder goed voelt. Veel chronische klachten worden veroorzaakt door verkeerde voeding. Mensen met pijn aan hun gewrichten of mensen die allergisch zijn, doen er verstandig aan eerst te kijken naar de voeding die ze dagelijks tot zich nemen. Voor je naar de huisarts gaat moet je je bedenken dat ‘je bent wat je eet.’ Ook veel klachten die worden afgedaan als blessures kunnen te maken hebben met voeding. Sommige bewerkte producten tasten namelijk het zenuwstelsel aan, met alle gevolgen van dien. Het goede nieuws is dat wanneer je stopt met het eten van bewerkt voedsel en begint met het eten van vers en gezond onbewerkt voedsel, je lichaam zich weer snel kan herstellen. Hoe langer je echter wacht met overstappen van een slecht naar een goed eetpatroon, hoe meer moeite je lichaam zal hebben om zich aan te passen.

Ervaringsdeskundige spreekt: ‘Ik verloor acht kilo door gezond ontbijt’

Ik ben Merel. Ik ben zevenentwintig jaar. Ik ben nooit te dik geweest maar ik heb wel jaren last gehad van vermoeidheidsklachten. De ene periode was ik dagenlang moe en de andere periode had ik weer bakken van energie. Het was alsof mijn lichaam nooit helemaal in balans was. Natuurlijk is het zo dat een mens van nature wisselt. Iedere dag is anders en dat is niet erg maar toen ik me bewust werd van mijn voeding, werden mijn klachten snel minder. Allereerst veranderde ik mijn gewoonte om in de ochtend niet te eten. Ik voegde aan mijn dieet ironische genoeg toe: ‘een gezond ontbijt.’ Afvallen begon op de dag dat ik in de ochtend begon te eten. Voor die tijd dronk ik in de ochtend een kop koffie met melk. Ik had altijd het idee dat ik zonder die koffie niet aan mijn dag kon beginnen. Dat bleek een onjuiste aanname te zijn. Een gezond ontbijt; afvallen gaat alleen als je in de ochtend een goede start maakt. Naast het eten van een gezond ontbijt begon ik ook gedurende de dag betere keuzes te maken. Ik merkte al snel dat ik meer zin had in gezonde dingen zoals fruit en noten. Het is echt wonderlijk om te merken hoe je lichaam reageert op gezond voedsel en gezond ontbijt. Afvallen ging sneller en mijn vermoeidheidsklachten werden ook veel minder. Ik had werkelijk zo veel energie dat ik ook meer begon te sporten. Een gezond ontbijt: afvallen is echt geen lijdensweg als je lekkere gezonde dingen eet. Ik kan het iedereen aanraden!

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website