ZIJook.nl
Image default
Gezondheid

Elektrisch roken: voor- en nadelen

Het is nog steeds erg populair om te roken en veel jongeren laten zich niet door alarmerende opschriften afschrikken of weerhouden hiermee te beginnen. Toch willen ook veel mensen minderen of geheel van deze ongezonde gewoonte afkomen. Veel mensen krijgen echter te maken met de moeite rondom het stoppen met roken. De verslavende werking van het roken zorgt voor deze moeizaamheden bij het stoppen. Juist hiervoor is een nieuwe variant het leven ingeroepen: het elektrisch roken. Maar geeft dit werkelijk het gewenste effect? Zijn er alleen maar voordelen aan deze nieuwe manier van roken of zijn er ook nadelen waar rekening mee moet worden gehouden? Het is altijd verstandig dat je goed geïnformeerd bent voordat je overstapt en de e-sigaret koopt.

 

Voordelen

Een elektronische sigaret geeft geen verbranding, waardoor er geen vervuilende geurvorming optreedt. Bovendien vervalt het brandgevaar, wat roken in huis of auto erg veilig maakt. Je kunt dus zonder enige zorgen roken in huis of in de auto. Elektrisch roken is dan ook vaak toegestaan in sociale gelegenheden, waar een gewone sigaret verboden is. Als roker wordt je zo niet langer sociaal buitengesloten en zijn speciale rookruimtes ook niet langer nodig. Het stinkt niet en bovendien blijven, naast die van de mensen in je omgeving, ook jouw eigen zintuigen onaangetast. Ook gele tanden en vingers zijn verleden tijd met het gebruik van de e-sigaret.

 

Nadelen

Het elektrisch roken elimineert niet vanzelfsprekend nicotine gebruik. In veel vullingen zit nog steeds een bepaalde hoeveelheid. Dit is naar wens aanpasbaar. Het roken ervan wordt vaak als anders ervaren. Het biedt mogelijk minder voldoening dan een analoge sigaret. Bovendien raakt de batterij snel uitgeput, wat roken op zo’n moment onmogelijk maakt. Dit zijn enkele van de lichtere nadelen.

 

Voor een goede overweging is er voldoende informatie te vinden over de voor- en nadelen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website