ZIJook.nl
Image default
Financieel

Lenen

Onverwachte situaties kunnen ervoor zorgen dat je geld moet lenen

Soms heb je even een financiële tegenvaller. De wasmachine gaat kapot, er komt een flinke rekening van de dokter binnen en dan komt de auto ook nog eens niet door de Apk-keuring. Er zijn verschillende dingen die je dan kunt doen. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten en heel hard huilen bijvoorbeeld. Dit is echter een van de weinige dingen waar je niets mee opschiet. Je kunt ook de was bij de buren doen, de rekening in termijnen betalen, met de trein naar je werk gaan en de auto van je ouders lenen als het echt nodig is. Dit is echter ook niet altijd de oplossing: soms kan je rekeningen niet in delen betalen, heb je vervelende buren of ouders die ver weg wonen. Dan kun je er nog voor kiezen om een wasmachine te kopen bij de kringloop en een auto aan te schaffen die eigenlijk naar de sloop had gemoeten: dit is echter geen goede lange termijn oplossing. Dan zit je over een jaar met precies hetzelfde probleem: de wasmachine en de auto gaan dan waarschijnlijk weer precies tegelijk kapot. Daarom is het soms gewoon nodig om een investering te doen in sommige dingen. Alleen hebben lang niet alle gezinnen een spaarpotje voor zulke dingen: deze mensen moeten geld lenen. Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen van familie of vrienden. Zij vragen meestal geen rente en stellen ook geen aflostermijn. Dit heeft echter veel nadelen: op een gegeven moment kan het voorkomen dat de mensen van wie je geld geleend hebt, het zelf ook even niet zo ruim hebben. Dan gaat daar de wasmachine kapot en willen ze ineens direct het geld terug hebben, terwijl ze voor je het ging lenen zeiden dat je zelf mocht weten wanneer je het terug betaalde. Dit kan flinke ruzies veroorzaken, vriendschappen beëindigen en families verscheuren. Ook kan het voorkomen dat de mensen van wie je geld leent, zelf ook weinig geld hebben, maar je dit niet willen vertellen. Daarom kunnen zij vervolgens zelf in de financiële problemen komen, omdat ze hun geld aan jou hebben geleend maar het zelf ook hard nodig hadden.

Geld lenen van een externe partij

Om dergelijke ruzies te voorkomen en je vrienden en familie niet te ruïneren, is het verstandiger om bij een externe partij geld te gaan lenen. Het nadeel hiervan is dat je rente moet betalen. Het heeft echter veel meer voordelen: je brengt er geen andere mensen mee in de problemen, niemand hoeft te weten dat je in geldnood zit en er worden duidelijke afspraken gemaakt over de aflossing van het geld. Hier word je door zo’n externe partij ook aan gehouden: betaal je te laat het geld terug, dan krijg je een boete. Op deze manier zorg je ervoor dat je de lening blijft aflossen, waardoor je er snel weer vanaf bent. Er zijn verschillende bedrijven, waar je geld kunt lenen. De bekendste bedrijven zijn banken: veel mensen sluiten een lening af bij de eigen bank. Mensen kennen dit bedrijf al en vertrouwen hier al hun geld aan toe, dus vertrouwen ze er ook op dat de bank zich aan de afspraak wat betreft het lenen houden. Maar er zijn ook veel andere bedrijven, die bijvoorbeeld via het internet een lening aanbieden. Op de website van zo’n bedrijf kun je dag en nacht een lening afsluiten, zodat je altijd, wanneer je maar wilt en wanneer je het maar nodig hebt, geld kunt lenen.

A1B Krediet

Een van deze bedrijven, die via het internet leningen aanbiedt, is A1B Krediet. Het is eigenlijk een intermediair, die jouw aanvraag voor een lening zo goed mogelijk koppelt aan een andere partij, die jou het geld wel zou willen lenen. Dit bedrijf biedt verschillende mogelijkheden wat betreft het lenen van geld. Zo krijg je op basis van de bestemming van het geld een persoonlijk advies over de soort lening die je het beste kunt afsluiten en hoeveel geld je maximaal mag en kunt lenen. Ook kun je via de website van het bedrijf zelf berekenen hoeveel geld je maximaal kunt lenen, op basis van je gegevens met betrekking tot woonsituatie, leeftijd en inkomen. Een aantal voordelen, die het kiezen voor A1B Krediet voor het afsluiten van een lening met zich meebrengt.

  • Online een lening aanvragen: 24 uur per dag kun je geld lenen.
  • Online leningen vergelijken: je kunt op de website verschillende leningen vergelijken, op basis van de rentetarieven, de verschillende kredietverstrekkers en de vorm van de lening.
  • Online lening berekenen: op de website is het mogelijk, om op basis van je persoonlijke gegevens met betrekking tot inkomen, leeftijd, woonsituatie en je maandelijkse lasten te berekenen hoeveel geld je zou kunnen lenen.
  • Passende lening: A1B Krediet biedt je een lening die bij je persoonlijke situatie past, maar ook bij je leendoel: waar je geld voor wilt lenen heeft ook invloed op het aanbod dat je van A1B Krediet krijgt.

Het is dus relatief gemakkelijk om geld te lenen via het internet. Een van de grootste voordelen hiervan is dat een dergelijk bedrijf discreet is, en dus niemand er achter hoeft te komen dat je even krap zit en geld moet lenen. Ook is een groot voordeel dat je 24 uur per dag een lening kunt afsluiten: als je geen geld hebt, kun je direct een lening aanvragen zodat je je niet onnodig nog meer in de schulden steekt door betalingsachterstanden op te lopen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website