ZIJook.nl
Image default
Eten en drinken

Knoflook Augurk Recept

Vandaag deel ik een eenvoudig recept voor augurk met verse knoflook dat je direct kunt serveren. Er zijn veel verschillende recepten voor augurken met knoflook en deze is zuur en pittig. Ik ben dol op augurken met knoflook. Ik weet niet meer waar ik dit recept heb geleerd, maar ik vond het heerlijk om altijd en overal te genieten van augurk met knoflook. Dus uit mijn eigen ideeën is dit recept ontstaan.

Ingrediënten:

  • 125 g knoflookteentjes
  • 4-5 droge rode pepers
  • 50 g gele mosterdzaadjes
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/3 tl fenegriekzaden
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1/2 tl duivelsdrek
  • 1/2 tl zwarte komijn
  • 1 tl rode chilipoeder
  • 1 el zout
  • 115 ml mosterdolie (of indien nodig)
  • 60 ml azijn (of indien nodig)

Bereiding

  1. Pel de knoflookteentjes en was ze onder stromend water.
  2. Was de mosterdzaadjes en de rode pepers onder stromend water en laat ze samen met de knoflookteentjes onder de zon drogen.
  3. Droog rooster de komijnzaad, korianderzaad, fenegriekzaad, venkelzaad, duivelsdrek en zwarte komijn tot ze geurig zijn. Laat het afkoelen.
  4. Voeg nu in een blender het mosterdzaad, droge rode pepers en alle geroosterde ingrediënten toe. Voeg azijn toe en mix tot een grove pasta.
  5. Verhit mosterdolie in een pan. Giet alles uit de blender.
  6. Voeg zout en rode chilipoeder toe. Meng goed en kook 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  7. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  8. Nu is de knoflook augurk klaar om te serveren. Serveer het met rijst of roti (Indiaas brood) als bijgerecht.

Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verscheidene producten voor onder andere dit recept verkrijgen.