ZIJook.nl
Image default
Eten en drinken

De Dutch oven BBQ is je nieuwe beste vriend in de keuken

Koop de Dutch oven BBQ via Outdoor Outfitter en ontdek alle mogelijkheden die deze gietijzeren kookpot biedt. Bereid jouw maaltijden op een traditionele wijze, of je nu vlees, vis of groenten klaarmaakt. Experimenteer eindeloos en laat jouw familie en vrienden de bourgondische sferen van een traditionele maaltijd ervaren. In een Dutch oven BBQ kun je grillen, stoven, bakken en frituren. Wil je hem buiten gebruiken? Daar is hij perfect voor. Gebruik hem op open vuur, op de barbecue of tussen hete kolen. Neem je de pan toch mee naar binnen? Dan plaats je hem op het fornuis of in de oven. Je kiest jouw favoriete model passend bij jouw levensstijl via Outdoor Outfitter, dé specialist in buiten koken.

Koken met gietijzer doe je zo

Koken met gietijzer is een hele fijne manier van koken, omdat je er alle kanten mee op kan én gietijzer is een ontzettend sterk product waar je nog lang van geniet. Het is wel belangrijk om je Dutch oven BBQ vóór het eerste gebruik in te branden. Dit doe je op de volgende manier:

  • Verwarm je oven voor op 150 graden Celsius
  • Was de pan met een mild sopje
  • Droog hem af en plaats hem ondersteboven op een stuk aluminiumfolie in de oven
  • Pak na een half uur je ovenhandschoenen erbij en draai de Dutch oven BBQ om
  • Verwarm nog een kwartier
  • Wrijf de pan in met vet spek, kokosnootvet of gietijzer conditioner
  • Plaats de pan terug in de oven
  • Verwarm nog een uur en laat hem afkoelen in de oven

Voor alle tips voor het onderhoud van je gietijzeren kookpot bekijk je de website van Outdoor Outfitter. Het is bijvoorbeeld belangrijk om plotselinge temperatuurswisselingen te voorkomen en de pan onmiddellijk na de maaltijdbereiding schoon te maken.

Bestel jouw Dutch oven BBQ

Plaats jouw bestelling vóór 15.00 uur via Outdoor Outfitter en je geniet morgen al van een traditionele maaltijd bereid in de Dutch oven BBQ. Je krijgt gratis bezorging als je een bedrag uitgeeft van € 100,- of meer. Mocht je nog advies nodig hebben, neem je contact op met deze professional.