ZIJook.nl
Image default
Electronica en Computers

Samsung Galaxy S5 met abonnement of los kopen?

De Samsung Galaxy S5 zal net zoals de iPhone 5S worden uitgerust met een vingerafdrukscanner. De technologie achter de scanner werkt anders, maar wel lijkt het dit jaar vast te staan dat eerste high-end Samsung model de trend van de iPhone 5S gaat volgen.  Samsung’s vingerafdrukscanner zou in staat moeten worden geacht om in totaal acht verschillende vingers te detecteren, waarbij iedere vinger zijn eigen taak automatisch kan uitvoeren.

In de praktijk betekent dit dat je je duim van je rechterhand kan gebruiken voor het ontgrendelen van de Galaxy S5 en dat je je wijsvinger van je linkerhand gebruikt voor het openen van de browser. De scanner van de Galaxy S5 zal worden verwerkt in de thuisknop van het toestel, en zal alleen werken in combinatie met droge vingers en ook moet de vinger in een niet te snel tempo over de scanner worden “geveegd”.

De technologie van de scanner zelf lijkt dan ook minder geavanceerd te zijn in vergelijking met de van de iPhone 5S, hoewel de functionaliteit van de software wel iets beperkter lijkt te zijn, maar dat valt natuurlijk altijd op te lossen door middel van een software-update, iets wat niet bij de Galaxy S5 mogelijk zal zijn.

Daarnaast zou de Galaxy S5 ook vanaf dag 1 bestand zijn tegen water, waardoor je niet zal hoeven te wachten op een speciale uitvoering, zoals de Galaxy S4 Active. Samsung zou grootse plannen hebben met de Galaxy S5 en om een zo groot mogelijk marktaandeel in handen te krijgen zou mens zelfs van plan zijn om de adviesprijs bij de lancering omlaag te brengen.  

Verschillende bronnen uit Zuid-Korea suggereren dat de Galaxy S5 waterbestendig zal zijn. “Bezitters van de Galaxy S5 kunnen de smartphone schoonmaken met water en ook kan de telefoon voor een korte periode onder water worden gebruikt.” Het was niet het enige gerucht, want zo toonde Samsung ons in een teaser al het woord “wet” en heeft de product pagina van 02 Duitsland voornamelijk een “natte” indruk op ons gemaakt.

Een Samsung Galaxy S5 abonnement is momenteel al af te sluiten, maar de verwachting is dat het toestel vanaf begin april pas zal worden verzonden. 

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website