ZIJook.nl
Image default
Electronica en Computers

Een Sim Only abonnement, wat is dat?

Sim Only de naam zegt het al: het gaat om een abonnement waar geen telefoon bij inbegrepen is, maar alleen de Sim kaart met tegoed. Hierbij betaald de klant dus alleen voor de Sim en een  aansluiting op het netwerk, maar niet voor de telefoon. Deze dient de klant zelf los aan te schaffen.

Voordelen van Sim Only zijn dat de prijzen relatief laag zijn, aangezien de maandelijkse telefoonkosten binnen een abonnement vaak hoger zijn dan de kosten voor het netwerk gebruik. Hiernaast ben je als Sim Only klant vrijer in de keuze welke smartphone je gebruikt en wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft. Zo kun je een Sim Only abonnement afsluiten en hier los een smartphone naar keuze bij kopen. Wanneer je het jaar erna aan een nieuwe telefoon toe bent, kun je deze aanschaffen en hier je huidige Sim Only abonnement in gebruiken zonder dat je aan je oude telefoon vast zit. Ook kun je op deze manier je telefoon jaren lang gebruiken, wat de telefoonkosten per jaar enorm drukt.

Er zijn nog meer voordelen aan het gebruiken van een Sim Only abonnement. Klanten hebben bij dit soort abonnementen in veel gevallen een ruimere keus tussen verschillende Sim Only abonnementen. Voorbeelden hiervan zijn abonnementen die per maand zijn op te zeggen, abonnementen waar je buiten je bundel niet hoeft bij te betalen enzovoort. Ook zijn er abonnementen waarbij van te voren of per maand is aan te geven hoeveel smsjes, belminuten of MB’s internet je verwacht te gaan gebruiken. Hierdoor betaal je als Sim Only klant nooit te veel, maar alleen voor hetgene dat je gebruikt.

In Nederland worden Sim Only’s aangeboden door bijna alle netwerkaanbieders waaronder Vodafone, Telfort, T-mobile, KPN enz. Sim Only klanten zijn dan ook aangesloten op exact hetzelfde netwerk als alle andere gebruikers.

Voor meer informatie zie: http://www.mobifo.nl/sim-only-abonnement/

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website