ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Waar moet je aan voldoen om in aanmerking te komen voor vacature groen?

Heb jij groene vingers en heb je een passie voor natuur? Dan is het natuurlijk een droom van deze passie jouw beroep te maken. Heb jij altijd in de groenvoorziening willen werken? Lees dan gauw verder aan welke eisen jij moet voldoen om te kunnen voldoen aan een vacature groen.

 

Opleidingsniveau

Om te werken in groenvoorziening is het altijd aan te raden om een opleidingsachtergrond in deze branche te hebben. Het niveau maakt meestal niet uit. Als jij een MBO of HBO opleiding in de groenvoorziening achter de hand hebt, kan dit altijd in jouw voordeel uitpakken. Echter, veel bedrijven hanteren niet altijd een voorkeur qua opleidingsachtergrond. Ook zonder opleiding, maar met goede motivatie of ervaring, kun jij in de groenvoorziening aan de slag. Een andere mogelijkheid is om binnen het bedrijf opgeleid te worden. Zo leer je al doende het vak.

 

Ervaring

Werken in de groenvoorziening leer je vooral door het te doen. Wanneer jij dus enige ervaring in de groenvoorziening hebt, komt dit mooi uit. Dit kan ervaring bij andere bedrijven zijn, middels jouw opleiding of in jouw vrije tijd. Het is belangrijk om bij het antwoorden op een vacature groen duidelijk jouw ervaring te vermelden. Je kunt bijvoorbeeld foto’s toevoegen van jouw eerder behaalde resultaten in tuinen.

 

Motivatie

Heb jij een geweldige vacature groen gezien, maar beschik je niet over de opleidingseisen of ervaring? Ook dan is het mogelijk om in aanmerking te komen. Wanneer jij gepassioneerd of gemotiveerd bent, kan dit de doorslaggevende factor zijn. Beschrijf daarom duidelijk in jouw sollicitatiebrief waarom jij graag bij dit bedrijf wilt werken en wat je te bieden hebt.

Werken in de groenvoorziening is dus voor iedereen mogelijk. Het is belangrijk om tijdens jouw sollicitatie de nadruk te leggen op jouw opleidingsachtergrond, ervaring en jouw motivatie. Heb jij altijd al in de groenvoorziening willen werken? Pak dan jouw kans en reageer op een vacature groen.