ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Periodieke inspectie van stookinstallaties en onderhoud van stoomketels

Voorkom problemen in de toekomst en kies voor de periodieke inspectie van stookinstallaties en het onderhoud van stoomketels. Een specialist die u hiermee van dienst kan zijn is K.K. Brandertechniek. Dit bedrijf verleent universele ketel- en branderservice. Op inspectiegebied is dit bedrijf voor de meest voorkomende disciplines SCIOS gecertificeerd. Voor onderhoud is K.K. Brandertechniek zelfs volledig SCIOS gecertificeerd. Uw stookinstallaties en stoomketels zijn dan ook in competente handen bij de ervaren monteurs van dit bedrijf. Daarbij kunt u 365 dagen per jaar en 24 uur per dag een beroep doen op de dienstverlening van K.K. Brandertechniek. Betreft het een spoedklus? Dan kan een monteur dankzij een decentraal opgezette service ook nog eens snel bij u op locatie zijn.

Onderhoud van stoomketels: blijf storingen en defecten voor

Storingen en defecten in stoomketels kunnen voor u hoge kosten met zich mee brengen. Deze kosten zijn onnodig omdat met periodiek onderhoud aan stoomketels een defect of storing helemaal niet hoeft voor te komen. Is het tijd voor een algemeen onderhoud van uw stoomketel? Neem dan contact op met K.K. Brandertechniek. U mag uitgaan van een vlotte, klantvriendelijke en bovenal zeer bekwame service. De monteurs van K.K. Brandertechniek zijn verder niet alleen bedreven in het onderhoud van stoomketels maar ook in het onderhoud van luchtverhitters en brandstofleidingen.

Periodieke inspectie van stookinstallaties: hoe vaak moet dit gebeuren?

Na de ingebruikname van een stookinstallatie dient de eerste inspectie binnen zes weken gedaan te worden. De professionals van K.K. Brandertechniek kunnen deze inspectie op zich nemen. Vervolgens geldt er een periodieke inspectie voor stookinstallaties met een vermogen onder 100 kilowatt en brandstof bestaande uit olie of biomassa van eens per vier jaar. Voor eenzelfde installatie maar dan met een vermogen boven de 100 kilowatt is dit eens per twee jaar. De periodieke inspectie voor stookinstallaties met een gasvormige brandstof kent een frequentie van eenmaal in de vier jaar.