ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Notarisverklaring van erfrecht

Alles over de notarisverklaring van erfrecht

Toen een aantal maanden geleden mijn moeder onverwacht overleed kreeg onze familie een grote schok te verwerken. Wij hadden haar dood in de verste verte niet aan zien komen omdat zij altijd een zeer vitale vrouw was die nooit ergens last van had. Uiteraard hebben oude mensen niet het eeuwige leven maar dat ze van de een op de andere dag het leven zou laten, dat hadden wij niet aan zien komen. Zoals dat gaat zijn de eerste weken na zo’n overlijden een en al chaos waarin je van hot naar her rent. De crematie moest geregeld worden en allerlei andere zaken moesten daarbij ook opgelost worden. Zodoende kwam ons op een gegeven moment ter oren dat wij nog geen notarisverklaring van erfrecht hadden. Ik had zelf persoonlijk nog nooit van een notarisverklaring van erfrecht gehoord en ik heb daarom eerst maar eens even op het internet gekeken naar wat er allemaal over een notarisverklaring van erfrecht geschreven was. Op die manier kreeg ik langzaam maar zeker een beetje in de gaten wat een notarisverklaring van erfrecht was en wist ik dus ook waar ik moest zijn om dit voor elkaar te krijgen. In principe zit je op zo’n moment helemaal niet te wachten op zaken als notarisverklaring van erfrecht regelen en daarom wilde ik graag dat ik hier zo weinig mogelijk moeite van zou hebben. Een goede vriend van mij vertelde mij dat hij destijds, toen zijn vader overleden was, ook een notarisverklaring van erfrecht moest regelen en dat hij dat via een bepaald persoon had gedaan. Ik heb hem toen gevraagd of hij nog wist wie dit was en of hij mij met deze of gene in contact zou kunnen brengen. Daartoe was hij wel bereid en zo geschiedde het dat ik op een gegeven moment een mail van hem ontving met daarin de contactgegevens van de betreffende persoon. Vanaf dat moment zou alles veel gemakkelijker worden, zo hield ik mijzelf voor.

De notarisverklaring van erfrecht snel geregeld

Deze goede vriend stuurde mij door naar Notariskantoor Hof. Alhoewel het ook al in de naam van de notarisverklaring van erfrecht zit, had ik er zelf nooit over nagedacht om voor een notarisverklaring van erfrecht daadwerkelijk bij een notaris aan te kloppen. Dat is denk ik te wijten aan de emoties die je op zo’n moment na een overlijden overmannen, dan is het wel eens moeilijk om nog logisch na te denken. Daarbij ben ik sowieso niet iemand die uitblinkt in helder redeneren dus vandaar dat het mij ook niet verraste dat ik zelf niet op dit idee was gekomen. Afijn, ik vroeg dus de notaris om hulp bij het verkrijgen van een notarisverklaring van erfrecht. Hij vertelde mij dat hier het een en ander voor nodig was en vervolgens legde hij mij al deze zaken uit. Het bleek dat ook mijn broer bij het tekenen van de notarisverklaring van erfrecht aanwezig moest zijn en daarom heb ik gevraagd of het goed was dat ik een volgende keer weer terug zou komen samen met mijn broer. De notaris zei dat dit geen enkel probleem was. In de tussentijd zou hij dan nog het een en ander uitzoeken over onze specifieke situatie en de notarisverklaring van erfrecht an sich. Ik antwoorde hem dat ik dit heel erg fijn vond. Ik meende dit ook echt want, ik gaf het al reeds aan, je bent zelf eigenlijk met heel andere zaken bezig en dan zit je niet echt te wachten op allerlei praktische zaken die dan nog geregeld moeten worden. Ik was mij er terdege van bewust dat het regelen van een notarisverklaring van erfrecht heel belangrijk is, maar ik was nog volop in de rouw en dat maakt het niet altijd makkelijker om je te kunnen concentreren. Gelukkig had de notaris hier alle begrip voor en daar heeft hij dan ook echt mijn respect mee gewonnen. In de laatste alinea van deze tekst zal ik vertellen hoe alles uiteindelijk in kannen en kruiken kwam.

Alles soepel en snel afgehandeld

Uiteindelijk bleek het weinig moeite te zijn om de notarisverklaring van erfrecht op te stellen. Mijn broer moest even een handtekening zetten en vervolgens ik ook en toen was de notarisverklaring van erfrecht helemaal in kannen en kruiken. Had ik dit van tevoren geweten dan had ik mij er niet zo onnodig druk over gemaakt. Het is dan ook daarom dat ik deze recensie schrijf over het opstellen van een notarisverklaring van erfrecht. Iedereen die dit nodig heeft moet weten dat het werkelijk een fluitje van een cent is, zeer zeker wanneer je het bij Notariskantoor Hof laat doen. Ik heb gemerkt dat men hier heel erg veel weet over het opstellen van een notarisverklaring van erfrecht en dat ik mij geen betere service had kunnen wensen. Ik kan dit kantoor dus aan iedereen aanraden. Ik kan dus nu aan het einde van deze tekst concluderen dat:

  • ik heel erg tevreden ben over de gang van zaken
  • dat ik mij geen betere notaris had kunnen wensen
  • ik heb gezien dat het opstellen van een notarisverklaring van erfrecht helemaal geen ingewikkeld proces hoeft te zijn

Kortom, als u in hetzelfde schuitje zit als ik een aantal weken geleden dan kan ik u deze firma van harte aanbevelen. Het scheelt u namelijk werkelijk een hoop moeite en tijd wanneer u besluit met dit professionele kantoor in zee te gaan.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website

Gerelateerde artikelen

Verwen uzelf en uw gasten met een heerlijke biefstuk of bavette

Een full service verhuisbedrijf in regio Leiden is goud waard en neemt uw zorgen uit handen

Alles wat u verwacht van een taxi in de omgeving van Eindhoven