ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Chiropractor Nijmegen, voor een leven zonder pijn

Niemand gaat graag met pijn door het leven. Pijn heeft invloed op uw dagelijkse bezigheden en ook uw mentale welzijn kan erdoor aangetast worden, alvast twee goede redenen om die vervelend pijn niet te aanvaarden en actie te ondernemen. Chiropractor Nijmegen helpt u graag verder en zoekt samen met u naar een duurzame behandeling van uw klachten en ongemakken.

Wat doet een chiropractor?

Chiropractie is afgeleid van het Latijn en betekent eigenlijk “handelen met de handen”, wat de werkzaamheden eigenlijk perfect samenvat. Stoornissen die zijn opgetreden tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom zullen door middel van mechanische impulsen opgegeven worden. Door het opheffen van die blokkades zal de pijn verminderen of helemaal verdwijnen en zal uw beweeglijkheid aanzienlijk verbeteren.

Klachten

In principe kunt u met iedere pijnklacht of bewegingsklacht terecht bij Chiropractor Nijmegen. Enkele van de veel voorkomende klachten in de praktijk van een chiropractor zijn: hoofd-/nek-/rugpijn, spierpijn, gewrichtspijnen, instabiliteit van het bekken en heupklachten. Als u voor de eerste keer op consultatie komt, zal steeds eerst een uitgebreid onderzoek gedaan worden om zo tot de oorzaak van de klachten te komen. Vanuit die diagnose zal uw chiropractor dan samen met u de mogelijke behandelingen bekijken.

Behandelingen

Een behandeling bij een chiropractor kenmerkt zich door het zien van het geheel en niet van de afzonderlijke delen. Zo zal niet enkel op het lichamelijke gewerkt worden, maar zullen ook uw levensstijl en voedingsgewoontes onder de aandacht genomen worden. De meeste mensen kennen een chiropractor ook wel als een “kraker”, toch is dit slechts één van de behandelmethodes die gebruikt worden. Afhankelijk van de aard en de intensiteit van de klachten komen hier bijvoorbeeld ook massages bij en oefeningen om spieren en gewrichten te versterken en soepel te houden. U kunt chiropractie ook perfect preventief inzetten om uw bewegingsapparaat soepel en beweeglijk te houden zonder dat u onmiddellijk acute klachten ondervindt. Er worden u tijdens de sessies ook oefeningen aangeleerd die u makkelijk thuis zelf kunt doen om toekomstige klachten te vermijden.