ZIJook.nl
Image default
Dienstverlening

Al jouw vragen over haar doneren beantwoord

Overweeg jij om jouw haar te doneren via De Haarstichting? Dan heb je ongetwijfeld een aantal vragen die je beantwoord wilt hebben, voordat jij jouw lange lokken afknipt. Deze vragen worden in dit artikel voor jou beantwoord.

Wat is haar doneren precies?

Als je haar wilt doneren, wil dat zeggen dat jouw lange haar wordt afgeknipt en geschonken aan een goed doel dat van haar pruiken produceert. De Haarstichting steunt financieel minder bedeelde mensen die door een ziekte een pruik nodig hebben. Deze stichting laat haarwerken maken van de donaties die zij dagelijks ontvangen, zodat deze groep kosteloos een pruik kan dragen.

Wanneer is mijn haar geschikt voor haardonatie?

De belangrijkste voorwaarde van haardonatie is de lengte van je haar. Dit moet minimaal 30 centimeter lang zijn, omdat deze lengte nodig is om het haar in te knopen en het vervolgens in een mooi model te knippen. Je kunt de lengte van je haar gewoon los meten. Daarnaast dient jouw haar gezond te zijn en een natuurlijke haarkleur, al dan niet geverfd, te hebben.

Kan ik mijn haar zelf knippen of moet ik hiervoor naar de kapper?

Het zelf afknippen van je haar is erg lastig. Het is dan ook verstandig om een kapper te bezoeken. Als je tegen je kapper vertelt dat jij jouw haar wilt doneren, weten de meeste kappers hoe jouw kapsel geknipt moet worden. De kapper maakt één of meerdere vlechten, zodat het haar mooi bij elkaar blijft en het niet in de klit raakt.

Hoe kan ik mijn haar opsturen?

Als je haar is afgeknipt, stuur je dit zelf op naar De Haarstichting. Om beschadigingen te voorkomen, is het slim om het haar in een envelop te doen en deze vervolgens weer in een envelop te doen. Daarna stuur je het op naar:

Nederlandse Haarstichting
Thomas Mannsingel 86
2553 DA Den Haag

Hoe weet ik of mijn donatie goed is aangekomen?

Als je benieuwd bent of jouw haar goed is aangekomen, doe je een briefje met jouw naam en adres in de envelop. Daarna ontvang je een bevestiging met een klein bedankje van De Haarstichting.

Meer vragen beantwoord hebben?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog meer vragen hebben over je haar doneren, neem dan contact op met De Haarstichting. De medewerkers staan je graag te woord en beantwoorden al jouw vragen.