ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

Vijf originele manieren van kunst maken

Kunst is een heel uitgebreid concept. Wat de een kunst vindt, vindt de ander maar simpel. Er zijn dan ook heel veel manieren om kunst te maken. Naast schilderen, beeldhouwen of tekenen kun je met verschillende soorten materialen ook al kunst maken. Onderstaande originele manieren van kunst maken kunnen je inspiratie geven om aan de slag te gaan met nieuwe en afwijkende materialen. Lees snel verder!

Hout

Door hout te gebruiken kun je een natuurlijke uitstraling geven aan een kunstwerk. Breng bijvoorbeeld een stukje natuur in je huis en kies voor het materiaal hout. Je kunt ervoor kiezen om het hout te bewerken in de vorm die jij wilt. Echter kun je ook afbeeldingen laten printen op hout. De structuur van het hout is goed te zien door de print heen. Zo kun je bijvoorbeeld een stukje hout met een mooie print aan je muur hangen.

Glas

Glaskunst is een zeer populaire manier van kunst maken. Daarnaast is het ook een zeer veelzijdig materiaal om kunst mee te maken. Voorbeelden van glaskunst zijn bijvoorbeeld glas in lood, glasfusie of geblazen glas. Afhankelijk van je ervaring met kunst maken of je ervaring met dit materiaal kun je glaskunst maken zo hoe jij dat wilt. Glaskunst is ook een ideaal materiaal bij het toevoegen van kleuren met bijvoorbeeld verf.

Papier en karton

Papier en karton worden tegenwoordig voor diverse kunstdisciplines gebruikt. Hierbij denk je al snel aan manuscripten, tekeningen, schilderijen, foto’s of bijvoorbeeld Japanse prenten. Ook is er de bijzondere papieren vouwkunst origami. Kunst van papier of karton is niet altijd even makkelijk. Daarentegen is het wel een goedkoop en veelzijdig materiaal. Je kunt hierdoor zo creatief zijn als je wilt met dit materiaal.

Beton

Ook het materiaal beton kan voor een rustige, strakke maar natuurlijke uitstraling zorgen. Bovendien is beton een prettige materiaalvorm om mee te werken. Beton vormt dan ook een uitstekende basis voor een kunstwerk. Als kunstenaar ben je dus helemaal vrij om de creativiteit de vrije loop te laten vanwege het flexibele en veelzijdige karakter van beton.

https://www.nan-design.nl/