Zijook

Psychologie Ypenburg

De top drie meest voorkomende stoornissen zijn despressie, een specifieke fobie en op drie een alcoholproblemen. Dit zijn voorbeelden van behandelingen die wat complexer zijn dan bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld. Maar ook voor een negatief zelfbeeld kunt u geholpen worden bij psychologiepraktijk Ypenburg. Hoewel veel mensen er zelf mee om kunnen gaan en van af kunnen komen is het belangrijk om niet te lang te wachten bij mentale problemen en obstakels in je leven. Het meest voorkomende probleem depressie kan zich uitgroeien tot een ernstige depressie waar het een lang tijd duurt om er bovenop te komen of überhaupt een stap in de goede richting te kunnen maken en je beter te kunnen voelen.

 

Een eerste afspraak kan al heel erg helpen, maar is meestal om te oriënteren en een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van de situatie en klachten en hoe deze klachten het normale leven en ritme beïnvloeden. Daarnaast is het ook belangrijk om je thuis te voelen bij de psycholoog Ypenburg en of je daar dan ook daadwerkelijk wil verder gaan. Als je het niet niet goed zou kunnen vinden met je psycholoog dan kan dat lijden tot een hele langzame en moeilijke behandeling. Je moet je psycholoog kunnen vertrouwen om goede stappen te kunnen maken.

 

De wereld kun je niet veranderen en dat hoeft ook helemaal niet, maar je kunt wel je houding veranderen tegenover de wereld. Tijdens de behandeling probeer je samen met je psycholoog de manier waarop je in de wereld staat aan te passen. Het kan heel erg helpen om simpelweg iets anders aan te pakken als je normaal zou aanpakken.

 

Kortom hoeft het niet altijd te gaan om een complex probleem als een (ernstige) depressie. Je kan ook voor simpelere klachten, zoals het gevoel dat je ergens niet bij hoort, bellen naar een psycholoog voor een afspraak. Deze afspraak wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website