ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

nen3140

Nen3140

Bent u een inspecteur en hebt u bepaalde normeringen nog niet in huis? Dan kunt u een cursus nen3140 van Ingenium Bedrijfsadvies ongetwijfeld goed gaan gebruiken. Ook als u wel de juiste certificering hebt als het aankomt op de nen3140 meting, dan kan een opfriscursus nooit kwaad. Zoals u vast en zeker weet is er een periodieke keuring voor elektrische installaties. Het kan daarbij gaan om elektrische installaties in een fabriek, dus op grote schaal, maar het kan ook aankomen op de centrale verwarming bij iemand thuis. Een gedegen kennis van deze installaties is dan ook hard nodig als u dit gaat inspecteren. Geen enkele machine is gelijk aan een ander en ze komen en vele maten dus het lijkt wellicht een eitje, uit de praktijk blijkt vaak dat het behalen van de nen3140 nog een hele opgave is. Gelukkig zijn hier uitstekende scholen voor en de school of instituut die wij graag willen benoemen is ingeniumbedrijfsadvies.nl. Deze site staat vol met alle informatie die u nodig hebt om een cursus nen3140 aan te vragen. Zij zullen u zeker niet teleurstellen en u zult na het doorlopen van de cursus uw werk kunnen hervatten met een prachtig nen3140 certificaat op zak. Dat betekent dat u nadien alle elektrische installaties kunt gaan keuren. Voor de allereerste keuring van een installatie is een andere norm noodzakelijk. Dit is de nen1010 keuring en daar gelden weer aparte regels voor. Deze keuring is vaak uitvoeriger. Het behalen van beide normeringen, dus zowel nen3140 als nen1010 kan met een gezamenlijke cursus die deze website te bieden hebt. En dat komt vaak goed uit, want dan slaat u twee vliegen in een klap en hoeft een bedrijf met zowel nieuwe als oude installaties geen moeite doen om meerdere keurmeesters te zoeken. U bent dan degene die dit karwei helemaal alleen af kan lopen.

De nen3140 cursus

Als u hebt besloten om een cursus nen3140 te gaan volgen in combinatie met nen1010 dan staat u een cursus van 1 à 2 dagen te wachten. Dat valt dus behoorlijk mee en u zult er nadien enkel profijt van hebben. Het hangt er maar net vanaf hoeveel mensen er komen en hoeveel tijd er nog over is op een dag. Vanwege de hoeveelheid informatie is het daarom prettiger om de cursus nen3140 over twee dagdelen te verdelen. Dat komt de informatieverwerking ten goede en u hebt meer tijd om u te verdiepen in de lesstof. Wat u nodig hebt als voorbereiding is minimaal een LTS of MTS-e vooropleiding, enige praktische kennis, wat voorkennis omtrent de nen3140 en de nen1010 en een goed humeur. Dan is de cursus voor iedereen goed te volgen en zal u zeker slagen. Het is daarnaast ook een leuke gezellige dag want u ontmoet vele andere collega’s die in hetzelfde vakgebied werken. Zo kunt u nieuwtjes uitwisselen en wellicht leert u nog wat van elkaar. De cursus is als volgt opgebouwd zodat men na de cursus over de volgende kennis en handelingen kan beschikken.

 

  • Visuele inspectie van de installatie volgens NEN1010 en NEN3140 kunnen uitvoeren.
  • De juiste metingen o.a. Riso, Rsl, Rpe, Z-loop kunnen verrichten.
  • Bestaande en nieuwe installaties kunnen inspecteren aan de hand van beide normeringen.
  • Welke metingen uitgevoerd moeten worden bij de juiste installaties.
  • Meten en testen van aardlekschakelaars op aanspreekstroom en aanspreektijd.
  • De waarde van de metingen interpreteren op basis van deel 6 NEN 1010 en de NEN3140.
  • Rapporteren van de gegevens in een correct rapport.

Dit leert u dus allemaal in een dag bij de NEN3140 cursus. Bent u geïnteresseerd en wilt u zich meer verdiepen in deze normen? Dan raden we zeker aan om eens contact op te nemen met de aanbieder van de NEN3140 cursus: ingeniumbedrijfsadvies.nl.

Neemt u gerust eens contact op

Voor de aanvraag van de nen3140 of als u meer informatie wilt over de cursus, is het verstandig om persoonlijk advies in te winnen. Dat kunt u doen door een mailtje te sturen of door een telefoontje te plegen. De klantenservice zit voor u klaar. Zo bent u in no time geheel op de hoogte van de inhoud van de nen3140 cursus en kunt u overgaan tot het boeken van de daadwerkelijk cursus. Er zijn diverse momenten de komende manden waarop u hiervoor langs kunt komen bij de instelling in Lexmond in Zuid-Holland. Voor iedereen die werkzaam is in de Randstad is dit dus een zeer geschikte locatie. Er zijn veel fabrieken die baat hebben bij een inspecteur voor de nen3140 norm, dus u zult ongetwijfeld omkomen in het werk na het behalen van het certificaat. Het is van groot belang dat de nen3140 norm wordt geïnspecteerd want het verleden heeft uitgewezen dat veel branden in elektrische installaties te wijten zijn aan gebrekkig onderhoud. Het falen van deze machines moet dan ook te alle tijde voorkomen worden want daarmee worden rampen voorkomen. U kunt zich nu direct inschrijven. Het is verstandig om het gehele bedrijf in een keer te laten inschrijven omdat u dan meestal in aanmerking komt voor groepskorting. Ook zijn er speciale subsidies door de overheid ingesteld waardoor het behalen van deze cursus soms geheel gefinancierd wordt door de overheid. Vraag dit dan ook altijd even na bij ons of bij de Belastingdienst. U kunt zich in ieder geval online opgeven door het handige formulier te downloaden, in te vullen en naar ons terug te sturen. Wij plannen u dan op een van de beschikbare data in.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website