ZIJook.nl
Image default
Bedrijven

draadvonk technologie

Draadvonk technologie voor millimeter werk

Dankzij draadvonk technologie is het voor Jansen PT mogelijk om instrumenten te maken die precisiewerk tot stand kunnen brengen. Werkzaamheden waar u aan moet denken zijn operaties waarbij de chirurg extreem nauwkeurig moet werken. Hierbij zijn speciale materialen nodig die de uitvoering hiervan mogelijk maken. Niet alleen moet het goed gebeuren, maar het leven van een patiënt hangt er ook vanaf. Het doel van een chirurg is het beste werk te leveren zodat de patiënt de meeste kans op overleven en genezing heeft. Dat kan alleen als ze werken met de geschikte instrumenten en dat zijn niet de standaard spullen die gebruikt worden bij elke operatie, maar deze moeten speciaal ontwikkeld zijn. Jansen PT levert dit soort instrumenten. Op de website www.jansen-pt.com is te lezen hoeveel ervaring het bedrijf heeft en hoe zij te werk gaan. Niet alleen is het een bedrijf dat beschikt over ruime kennis en ervaring, maar de oprichters en medewerkers hebben ook grote passie voor het werk wat zij doen. De passie maakt dat zij niet alleen bezig zijn met draadvonk technologie, maar ze zorgen er ook voor dat ze bij blijven met de laatste ontwikkelingen en zijn continu bezig de materialen te verbeteren. Net als hun klanten streven zij ernaar op deze manier bij te dragen aan de overlevingskansen van de patiënten. In 1981 sloten zij zich aan bij Slijpservice Lochem die zich bezig hielden met het scherpslijpen van gereedschappen. In de loop der jaren is hun passie groter worden en heeft het zich uitgebreid en geprofessionaliseerd naar de techniek voor precisie gereedschappen. Het maken van deze instrumenten is een vak op zich en dit is een team die zich daar voor meer dan honderd procent voor in zet. Met name de ontwikkeling van draadvonk technologie vereist veel toewijding. Bij Jansen PT beschikken ze over de kennis van de technieken, de machines en de productieruimte om de draadvonk techniek te blijven verbeteren.

Draadvonk technologie, wat en hoe wordt het gebruikt?

Door middel van draadvonktechnologie kunnen de kleinste materialen geoptimaliseerd worden. Bij Jansen PT gebruiken ze de volgende toepassingen:

  • vonkerosie
  • zinkvonken
  • draadvonk EDM (Electrical Discharge Machining)

Deze worden gebuikt voor het maken van onderdelen zoals pincetpunten. Ze worden veel gebruikt bij medische ingrepen. Maar het zijn niet alleen medische handelingen waarvoor de draadvonk technologie nodig is. Ook voor de radartjes in horloges is precisiewerk erg belangrijk en dan zijn spullen nodig waarmee je zo precies mogelijk aan het werk kan. Er mag geen afwijking bestaan in de instrumenten. Dit wordt dus voorkomen door draadvonk technologie te gebruiken om deze te maken. Voorbeelden is het gebruik van 3D optische en laser apparatuur die moeten vast stellen dat er geen sprake is van een afwijking, zelfs geen minimale afwijking. Doordat wij met draadvonk technologie werken, zijn onze klanten verzekerd van het volgende als zij producten bij ons kopen:

  • de kleinst mogelijke afwijking in de markt
  • repeteerbare toleranties
  • uitvoering met passie en kennis
  • productie is identiek aan het prototype
  • gebruik van moderne machines

Voor alle werkzaamheden die nodig zijn, passen wij waar nodig draadvonk technologie toe. Dus ook voor het boren van microscopische kleine gaten en laseren van kleine onderdelen dat micro laser technologie wordt genoemd. Of het nou om ontwerpen of het produceren gaat, de medewerkers van Jansen PT streven altijd naar perfectie en daar is draadvonk technologie veel voor nodig. Om alles optimaal te maken en tot het puntje te perfectioneren is het gebruik van dergelijke technieken noodzakelijk. Alleen als alles toegepast is in de ontwikkeling van het product, dan pas is zeker dat het uiterste eruit is gehaald om kwaliteit te behalen. Niet voor niets beschikken de materialen van Jansen PT over zulke hoge kwaliteit.

Inclusief certificering

Wat de klanten ook overtuigd is dat onze draadvonk technologie beschikt over de nodige certificaten die de kwaliteit en veiligheid bevestigen. Dit geeft aan dat het werken met hoge kwaliteitsstandaarden zeker wordt gezien en zijn resultaten heeft. Met het DIN EN ISO 13485:2012 is bewezen dat onze metalen onderdelen voor medische toepassingen voldoen aan de internationale standaarden wat betreft de productie. Aangezien onze klanten grotendeels uit de medische wereld komen, is dit een geweldige certificatie om bereikt te hebben. Daarnaast beschikken we ook over de DIN EN ISO 9001:2008 certificatie die staat voor het kwaliteitsmanagement. Het binnenhalen van deze certificaten is natuurlijk geweldig, maar deze willen we het liefst behouden. Daarom geven de medewerkers van Jansen PT zeker niet op. Hier hebben zij allerlei redenen voor. Uiteraard willen wij niet onze status van hoogwaardige kwaliteit verliezen. Vooral niet ten opzichte van de medische wereld waarvoor wij leveren. Juist deze vakgroep heeft de beste materialen nodig die het mogelijk maken vaardigheden zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. De draadvonk technologie moet hier niet alleen geschikt voor zijn, maar deze moeten voldoen aan allerlei eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Certificaten als deze zorgen ervoor dat Jansen PT en de klanten gerust zijn op het gebruik van de draadvonk technologie. De hoge kwaliteit geldt ook voor de draadvonk technologie. Hiermee komen de goede instrumenten tot stand. In allerlei opzichten moet de draadvonk technologie voldoen aan de eisen volgens deze instanties. Daarom blijft Jansen PT altijd ontwerpen, ontwikkelen en innoveren. Dit doen zij voor de verbetering van hun producten, maar ook om de kwaliteit altijd hoog te houden zodat zij zo lang mogelijk de certificatie kunnen dragen. Deze moet aantonen dat de instrumenten die vervaardigd zijn met de draadvonk technologie veilig en nauwkeurig geproduceerd zijn.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website