ZIJook.nl
Image default
Beauty en verzorging

Oegstgeest

Een welvarende gemeente in Zuid-Holland is al jaren Oegstgeest. Omdat de gemeente op een strandwal ligt werd deze plaats al erg vroeg bewoond. Strandwallen zijn namelijk relatief hoog en droog  en daarom was hier al in de 2e eeuw na Christus een nederzetting. Men gaat er vanuit dat deze gemeente in al die jaren bewoond is gebleven, een teken hiervoor is de kerk die er al sinds de 8e eeuw staat. Volgens de legende zou deze kerk gesticht zijn door Willibrord, de Angelsaksische missionaris die tussen 690 en 739 in Holland het evangelie predikte.

Hoewel in de eeuwen erna de gemeente steeds meer bewoners verloor aan de nabije grote stad Leiden kwam de gemeente aan de start van 19e eeuw weer in bloei. Oegstgeest had namelijk een gunstige ligging aan zowel de Rijn als de Rijksstraatweg Haarlem-Den Haag. Deze combinatie zorgde ervoor dat veel bedrijven Oegstgeest als een ideale vestigingsplaats zagen. Later kreeg de gemeente ook een station langs de spoorlijn Haarlem-Rotterdam en enige tijd later ook een aansluiting op de stoomtram. Vandaag de dag kent de gemeente Oegstgeest ruim 20.000 inwoners. Vanwege de nog steeds gunstige ligging tussen Amsterdam en Den Haag is Oegstgeest inmiddels echt uitgegroeid tot een typisch forensendorp. Hiernaast staat het bekend om zijn rust maar een klein stukje fietsen en je bent in de drukke stad Leiden.

Oegstgeest staat ook bekend als een gemeente waar veel inwoners wonen met een bovengemiddeld inkomen. Vooral het gedeelte van Oegstgeest met de wat oudere huizen staat bekend als een rijke buurt en de winkelstraat hier herbergt ook de wat duurdere modewinkels. In Oegstgeest is recentelijk ook een cosmetische kliniek geopend. Voor een Botox Oegstgeest kun je hier dus ook uitstekend terecht. Daarnaast garandeert deze kliniek ook nog de laagste prijzen van Nederland. Dit kan het bedrijf garanderen omdat het haar producten in grote hoeveelheid inkoopt. Hiernaast staat deze kliniek ook bekend om haar goede bovenooglidcorrectie ervaringen.

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website