ZIJook.nl
Image default
Architectuur

De juiste dokters om manisch-depressieve stoornis te behandelen

Het is vaak wel een uitdaging om de juiste dokters te vinden om manisch depressieve stoornis te behandelen. Mensen die deze vorm van de stemmingsstoornis beleven, vertonen vaak veel energie, spreken snel, vertonen extravagante gedragingen, en kunnen zelfs hallucinaties hebben.

Als een mens hieraan onderhevig is, dan spreken de medici daarover als een “manische episode”. Als men ziet dat de symptomen van de bipolaire stoornis zoveel eisen van de zieke, dat is het absoluut noodzakelijk dat men weet welke type van dokters het meest efficiënt zijn in het behandelen van die manisch depressieve stoornis. In deze kleine gids, zult u dat juist leren.

De Psychiater

Als je geïnteresseerd bent om een professional te ontdekken die manisch depressieve stoornissen behandelt, dan is de dokter die daarvoor het best geschikt is, een psychiater. Dit is een medicus die gespecialiseerd is in stoornissen die men zowel geestelijk als emotioneel kan catalogeren. Gezien dat deze specialist een officieel medisch diploma heeft, mag hij medicatie voorschrijven voor de patiënten die dat nodig hebben.

Niet alle psychiaters integreren raadplegingen en dergelijke therapie-mogelijkheden om manische depressiviteit te behandelen, maar er zijn er toch wel enkele die dat doen. Het behandelingspatroon bevat wel meer dan enkel medicatie. Als je er dus voor kiest om te werken met een psychiater, is het wel goed om ervoor te zorgen dat hij naast zijn voorschriften ook therapie aanbiedt.

De Psycholoog

Als je een bekwame dokter zoekt om manische depressiviteit te behandelen, dan kun je ook ontdekken dat werken met een professionele psycholoog gunstig kan zijn. Deze beroepsmensen mogen geen medicatie voorschrijven, maar zij leggen wel heel veel nadruk op verschillende therapieën. Enkele voorbeelden hiervan zijn cognitieve gedragstherapie, groepstherapie, individuele therapie en zelfs de aanpak van eenvoudige begeleiding, maar daar houdt het niet op.

Als je een gezondheidsverzekering hebt, werken de meeste polissen met allebei deze types van dokters. Je moet zeker zijn van wat jij nodig hebt,van de ernst van jouw conditie, en je moet weten welke dekkingen je verzekeraar je biedt en dan zal je in staat zijn om met succes de juiste dokter te vinden om de manische depressiviteit te behandelen.

Ben je op zoek naar een Utrechtse psycholoog? Dan kunt gerust terecht bij de het team van Robert Haringsma voor uitstekende professionele hulp en begeleiding. Zij helpen u met allerlei problemen om er bovenop te komen.

 

Meer weten over dit artikel : Bezoek dan de website